03 November 2013

Kisah Mama : Zaman Muda Mudi

Asyik-asyik kisah Amrsyar .. kisah adik. Baru tersedar yang blog ni tak pernah ada kisah mama budak bedua ni. Jealous la pulak. Entry kali ni kita buat KISAH MAMA pulak.

Actually malam tadi, Ali Amrsyar tido dengan opah dan atok dia. Tinggal si kecil Addeena dengan saya. Itu pun tido dalam play pen dia. So, ada la masa terluang untuk saya menggerudi laptop lama balik. Sekali terjumpa gambar masa muda mudi. Huhuhu... Bila tengok balik gambar-gambar lama...cuma satu ayat je saya nak cakap "RINDUNYA NAK JADI MUDA". Rindu zaman berseluar jeans ketat dan ber"sneakers" Converse.

Zaman muda mudi saya banyak dihabiskan di Jepun. Dari umur 19 till 24 tahun saya spend untuk buat degree di Okayama University. Merasa la 5 tahun hidup sorang diri terkontang-kanting di tempat orang. Tak ada parents, tak ada boypren (En Amri buat degree di UTM Skudai). Yang ada cuma kawan-kawan. Banyak pengalaman hidup yang saya kutip kat sini. Bila teringat balik...rasa rindu nak balik ke Jepun. But, tinggal sana...mungkin tidak. Cuma terasa nak pergi as a tourist. Maybe one day..bila Ali Amrsyar dan Addeena dah besar, saya nak bawa En Amri ke Jepun. Nak bawa dia menyelami 5 tahun kehidupan saya di sana.

Tapi buat masa sekarang jom layan pics muda-mudi mama Ali dan Addeena :


Kereta Back To The Future USJ 2006

Hanami (Pesta Bunga Sakura) 2005

Autumn 2009

Hanami 2009

Autumn 2006

Dengan Rozie 2008

Winter 2008

Winter 2008

Raya

Hanabi (Pesta Bunga Api) 2008

Okayama Crow Castle 2009

Miyajima 2009

Okayama Rose Garden 2009

Summer 2007

17 comments:

  1. jealous nyaaa...hehehehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar lama..zaman muda2.la ni anak dh 2..badan pun faham2 je la..huhuhu

      Delete
  2. Replies
    1. Yes..very nostalgic gambar2 ni

      Delete
  3. perghh . cun cun . nostalgia habeh gambar dedulu :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu ni single mingle lg..
      sekarang anak dah 2..
      x dapat nk enjoy cam dolu2

      Delete
  4. wahhh kak kuruss! hehehe

    bestnya belajar kat jepun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu blajar memang kurus..byk stress
      dh kawin badan berisi sebab hati byk senang
      dah ada anak2..badan kurus balik sebab dok kena kejar si Ali

      Delete
  5. best nya dok jepun walopon alone ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best..tapi ad masa rasa macam orang gila becakap sorang2

      Delete
  6. p/s : jalan-jalan pagi :)
    Sally cuba nk post kat chat box...tapi dia kata kena "banned"... sob sob :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry cik sally
      ter"banned" la tu..
      nanti saya unbanned balik
      tq coz inform me

      Delete
  7. wah..bestnye belajar kat jepun..

    ReplyDelete
  8. ingin g jepun.. nk tgk bunga sakura~ hheheh

    ReplyDelete
  9. pengalaman manis....

    menabung churp2

    ReplyDelete
  10. bestnya dapat belajar kat Jepun. Met pakai selipar jepun pun dah cukup baik.

    ReplyDelete