29 October 2013

Kisah Adik : Adik Dah Botak

Tepat umur adik 10 hari, tali pusat adik dah jatuh.Alhamdulillah...senang sikit mama nak dukung dan uruskan adik. Kebetulan masa tali pusat adik jatuh, MIL datang rumah 3 hari untuk urut saya...jadi MIL pun cukur sekali rambut adik. Senang....sekali harung !!!!

Actually En Amri tak berapa nak benarkan rambut adik dicukur, tapi setelah kena berleter dengan mak sendiri...dia redha je. Sayang jugak bila tengok rambut lebat adik kena cukur. Tapi tak pe la..harap-harap lepas cukur, rambut adik akan bertambah lebat lagi.


So, sekarang adik dah tak secomel dulu sebab ADIK DAH BOTAK. Mak su Nana cakap adik macam alien dalam movie Alien Vs Predator. Si abang Ali pulak, asyik usap kepala adik. Dia suka kot bila rasa rambut adik yang tajam-tajam tu. Tapi tak ape la..tunggu la dua tiga minggu lagi, bila rambut adik dah tumbuh..confirm adik jadi secomel dulu. Lepas ni boleh la mama pakaikan adik hair band. Tak sabar nak tunggu adik besor dan ikat rambut adik dengan macam-macam jenis reben. Harap-harap adik ikut perangai saya masa kecik-kecik dulu suka bergaya. Hihihi..kesian ko nak... dapat mak cenggini. 

16 comments:

  1. Wahh comelnya. Geram nak cubit. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkkkk..jgn cubit anak akak dik...pipi dia baru nk naik

      Delete
  2. yeay :)

    alolo.ommey nya dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua baby comey...hihihi

      Delete
  3. wahh adik dah botak... kimi jer xbotak2 lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila kimi nk dibptakkan.rambut adik lebat sebab tu kena botak awal

      Delete
  4. kejab jer botak tu :)
    hensom apa botak... hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. addeena gugirl la uncle sop

      Delete
  5. hensem bila dah botak... hehe..

    salam singgah dan salam kenal dari ummi Faiqah.. :)

    ReplyDelete
  6. Hihihi comelnya adik...botak pun cute lah...
    moga terus membesar dgn sihat...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq atie...
      membesar dgn sehat macam si abang

      Delete
  7. semstinya semua bby comei sbb geram je kalau dpt pegang.hihi
    tima kasih putri :-)

    ReplyDelete