11 January 2015

Kisah Mama : Yeaaaaaa !!!!! Mama Menang Cabutan Bertuah

Pembukaan tahun 2015 yang manis. Dapat cabutan bertuah di supermarket Minat. Tak sangka bertuah pulak kali ni. Sebelum ni dah macam-macam contest saya masuk, tak pernah bertuah. Kali ni alhamdulillah...ada rezeki.

Hadiah yang saya terima ialah steamer Elba. Memang dah lama ngidam nak benda ni. Dekat rumah cuma ada pengukus yang guna dapur. Bila nak beli steamer elektrik, Opah cakap tak perlu. Buat nyemak je. Tapi bila dapat percuma...kami terima saja. Huhuhu...


Masa submit borang, saya angan-angan nak dapat hadiah utama..motosikal sebijik (walaupun saya tak ada lesen motor). Tapi...dapat stepamer pun jadi lah. Bukan senang nak dapat barang free nowdays.

So...petang tadi saya pergi ambil hadiah saya. Dah godek-godek sikit...but still tak tahu nak masak apa pakai steamer ni. Saya kalau bab masak yang kukus-kukus ni failed sikit. Sebab merenyah nak pakai pengukus. But after this...dah ada steamer ni harus lah rajin sikit cuba resipi baru.


Ok la...thats all story untuk entry kali ni. Semoga tuah diawal tahun akan berpanjangan hingga ke akhir tahun. Aminnnnn......

3 comments: