04 July 2014

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan. Dah 5 hari puasa baru ada kesempatan nak ucap Salam Ramadhan. Ramadhan tahun 2012 saya bepantangkan Ali. Ramadhan tahun 2013, saya tengah sarat preggykan Adik 8 bulan. Tahun ni....berpuasa sebagai orang bekerja. Memang terasa penat jugak sebab balik rumah sibuk dengan anak-anak pulak. Tapi tak baik mengeluh...

Berbuka dengan anak-anak memang agak mencabar jugak. Sebelum waktu berbuka, dah kena suap Ali dan Adik makan. Lepas tu mandikan budak bedua ni...dengan harapan bila time bebuka nanti tak adalah budak bedua ni ganggu. Tapi bila tiba time bebuka....sama je.Budak bedua ni pun sibuk nak bebuka especially Adik. Saya letakkan dia dalam walker. So time bebuka...dia sibuk keliling meja makan mintak makanan. Abang Ali pulak asyik minta air. Bila Upin Ipin dah start baru Abang Ali akan senyap. Tapi Adik masih keliling meja mintak makanan. Kecoh jugak rumah kami bila tiba masa berbuka. Lepas habis berbuka budak-budak ni terus zzzzzzz..Huhuhu lega Mama ....

Sejak ada anak, solat terawih berjemaah di surau atau masjid memang dah tak dapat saya buat. Tak apa lah rasanya Allah lagi mengetahui. Tunggu anak-anak besar baru dapat terawih di surau. Rindu nak dengar bacaan imam.

Babah?!!!! Hurmmmm.....setakat ni En Amri tak ada perancangan nak balik lagi. Masih banyak kerja...biasa la orang baru kuar operasi. Tak apa lah...kami bersabar menunggu kepulangan babah.

Itu saja cerita Ramadhan kali ni. Kalo.ada masa saya update lagi.

11 comments:

  1. Salam ramadhan... biasa la anak2... tapi kalai mereka xde bosan pulak kan! Heheh

    ReplyDelete
  2. Salam ramadhan... biasa la anak2... tapi kalai mereka xde bosan pulak kan! Heheh

    ReplyDelete
  3. salam ramdhan kak..lya done follow cne.tq sudi singgah ke blog lya :)

    ReplyDelete
  4. Beruntung ada anak-anak kalau tak lagi sunyi sebab en abe tak ada di rumah kan. Jadi kira adalah teman makan. Inilah hikmahnya ada teman nak buat busy jadi terleka tahu-tahu dah tiba masa en abe balik kan..

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan selamat berpuasa :)

    comfirm meriah dlm rumah msa nk berbuka tu kan. hihi..

    setiap tahun lain pengalamannya kan..
    kongsi la tips masa mengandungkan adik dlm bulan berpuasa, boleh?

    ReplyDelete
  6. heee..berpuasa smbil bekerja , lyn ank2 pastu suami plak jauh mmg mencabar mental fizikal..semoga terus juat mengharungi bln ramadhan k...=)

    ReplyDelete
  7. salam ramadhan yea :)

    ReplyDelete
  8. selamat berpuasa,,marhaban ya ramadhan :)

    ReplyDelete