10 May 2014

Kisah Mama : Dapat Hadiah Mother's Day

11 MEI 2014 - Kali ke-2 saya diraikan sebagai ibu. Ada yang cakap hari ibu kena sambut hari-hari bukan pada hari tertentu sahaja. Tapi bagi saya, tak salahkan kalau ada satu hari yang special untuk kami para ibu. Yer la..tak kan hari-hari suami dan anak-anak nak bagi hadiah. Tak kan hari-hari jugak suami dan anak-anak nak buat semua kerja rumah sementara kami berehat. Jadi bagi saya tak salah kalau kita sambut Mother's Day. Hari dimana kami, para ibu diraikan dan diberi layanan atau hadiah istimewa. Tapi ini cuma pendapat saya sebagai seorang ibu.

Tahun lepas rasanya tak ada apa-apa special gift dari En Amri. Tapi tahun ni...saya dah terima gift dari dia petang tadi. Nasib sempat abang Pos Laju call suruh saya tunggu depan office. Kalau tak, alamatnya hari Isnin baru dapat. Mother's Day tahun ni saya dapat :


COOLER BAG

Actually saya ada merungut kat En Amri cooler bag saya dah koyak. Dah lama pun pakai coller bag tu..dari Ali lagi. Dah 1 tahun 9 bulan kot. Jadi, pak cik tu pun belikan la cooler bag baru untuk saya. Comey sangat..siap ada corak jalur-jalur lagi..nasib bukan corak jalur gemilang. Nanti orang ingat saya rembat barang kerajaan pulak. Anyways, THANK YOU EN AMRI. Hadiah yang terbaik untuk seorang ibu. Lepas ni dah tak malu nak usung cooler bag lagi dah. Kalau coller bag sebelum ni orang suka perli saya bawa jantung sebab cooler bag tu warna hitam. Dah ada cooler bag jalur-jalur ni..baru nampak stylo sikit. Hahaha...boleh tak..cooler bag je pun.

 Hadiah dari anak-anak ????!!! Anak-anak saya kecik lagi. Hari Isnin sampai Ahad pun belum kenai..ni kan pulk hari ibu. Tapi bagi saya, cukuplah sekadar dapat tengok senyuman dan gelak tawa Adik dan Ali. Itu dah merupakan hadiah terbesar untuk saya. 3 tahun menanti untuk bergelar seorang ibu...akhirnya Allah hadiahkan saya dengan 2 anugerah terindah : Muhammad Ali Amrsyar bin Amri dan Nur Addeena Safiyya binti Amri. Syukur Ya Allah...

10 comments:

  1. seronoknya dapat hadiah..selamat hari ibu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang happi sangat...tq dear

      Delete
  2. selamat hari ibu..best betul diraikan macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear..sekali sekala dpt hadiah..

      Delete
  3. tahniah, seronoknya dapat hadiah dari orang yang tercinta..
    Semuga cinta kalian beranjangan hingga ke syurga
    Amin.

    ReplyDelete
  4. salam. selamat hari ibu...dan tahniah dapat hadiahh :)

    ReplyDelete
  5. wah sukenya ibu ye..
    walaupon berjauhan. tetap ada tanda ingatan..
    alhamdulillah
    selamat hari ibu kak
    smga mjadi ibu yg cemerlang, terbilang dan gemilang
    aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini saja yg mmpu dia buat..
      tq cik.sue

      Delete