08 June 2017

Raya 2017 : Biskut Raya

Baru minggu ke-2 puasa, Puan Putri dah sibuk pasal biskut raya. Awalkan? Raya tahun ni saya cadang nak buat 3 jenis biskut...dan semuanya biskut yang gentel bulat-bulat dan tekan guna garfu. Tahun ni malas nak buat biskut yang merenyah. Kita buat yang simple-simple sudah sebab biasanya tetamu yang datang lebih suka makan kerepek daripada biskut.

Puasa yang ke-8 haritu saya sempat test German Cookies. Actually dah lama sangat saya tak buat German Cookies ni. Kebetulan Tesco tengah offer Buttercup tu yang terus bersemangat nak start buat. Saya cuma buat 1 adunan..dapatlah 49 biji. Itu pun tak sampai seminggu..biskut dah habis pun. German Cookies ni rangup kat luar dan melting dalam mulut. Bahan tak banyak guna dan cara buat pun mudah sangat. Saya separuhkan butter daripada resipi asal supaya adunan tak terlalu lembik. Alhamdulillah..biskut yang terhasil lembut dan rangup.

Untuk resipi German Cookies ni..saya sertakan link ke blog saya yang satu lagi. Kat sini kita belanja gambar saja ye.

No comments:

Post a Comment