28 November 2017

Kisah Ali & Adik : Hari Last Sekolah

Alhamdulillah 24 November tamat sudah seisi persekolahan bagi tahun 2017. Tahun depan insyaAllah Ali akan mulakan persekolah di Prasekolah..Adik pulak akan stay di PASTI. So tahun depan...pagi-pagi Mama akan jadi super busy sebab nak kena bekejar ke 2 sekolah then nak masuk kerja lagi.
Masa decide nak mohon untuk masukan Ali ke Prasekolah, Mama agak berbelah bahagi. Actually Mama dah puas hati sangat dengan proses pendidikan di PASTI. 2 tahun imam kecik Mama di PASTI, banyak sangat perubahan positif dari segi akademik dan akhlak yang Mama dapat lihat dalam diri Ali. Suka Mama tengok... Tapi sebab nak biasakan Ali dengan alam persekolah, so Mama ikut cakap Babah untuk hantar Ali ke Prasekolah pulak. Alhamdulillkah...permohonan kami berjaya.

Untuk Adik pulak...tahun depan Adik masih di PASTI. Sorry ye sayang...Mama terpaksa pisahkan Adik dengan Abang Ali. Tahun 2017, Adik dah mulakan seisi persekolahan di PASTI, so rasanya dalam masa setahun ni..Adik dah dapat biasakan diri. Ramai kawan-kawan yang Adik dah kenal...cuma mungkin tahun depan best friend Adik, Sophie dah bertukar sekolah lain. Tapi insyaAllah Mama yakin Adik akan OK kat sana.


Untuk kenangan, hari last sekolah ari tu..Mama tangkap gambar Ali dan Adik dalam seragam PASTI. Dalam tempoh setahun ni langsung tak teringat nak tangkap gambar kan....huhuhu ni pun nasib baik teringat. Lepas ni...rindu lah Mama nak tengok Ali pakai kopiah. Huhuhu....sejuk je hati ni bila tengok dia... Semoga anak-anak Mama akan terus berjaya walau di mana saja Ali dan Adik menuntut ilmu.

2 comments:

  1. dah cuti sekolah kan sy punya colleague pun bawak anak ke ofis suda hehe

    ReplyDelete
  2. Aloha byk perkembangan positive diorg ni

    ReplyDelete